Travel: Perhentian eiland Maleisië

Perhentian eiland

Ik vond het op deze doodgewone dinsdag wel weer eens tijd voor wat reisinspiratie. Vorig jaar mei heb ik met le boyfriend een supertoffe rondreis door Maleisië gemaakt. Onze laatste stop was Perhentian eiland. Een prachtig eiland met een wit strand en een knalblauwe zee. Echt een droomeiland. Je hebt twee Perhentian eilanden, een kleine en een grote. Wij zijn naar het kleinere eilandje Kecil geweest. Dit sprak ons het meeste aan, omdat hier een relaxte backpackersvibe zou moeten hangen.

En deze belofte werd zeker waargemaakt. Perhentian Kecil is een onwijs relaxed eilandje. Je kunt hier heel weinig doen, heel fijn als je lekker tot rust wilt komen. Het eiland Kecil heeft een langgestrekt wit zandstrand waar je bij allerlei leuke barretjes iets kunt eten of drinken. ’s Avonds is de sfeer super gezellig met leuke muziek en een heerlijke Caribische vibe. Maar wel op een rustige manier. Nee, hier vind je geen Oh oh Cherso taferelen, gelukkig!

Als je toch zin hebt om iets te ondernemen kun je een rondje om het eiland lopen, of zoals wij hebben gedaan, een van de vele snorkeltourtjes boeken. Dit is ook zeker een aanrader. Wij hebben onder andere hele grote schildpadden gespot en tussen de haaien gezwommen. Dat laatste vond ik wat minder leuk, maar ach. Een toffe ervaring was het wel! Ik denk nog vaak terug aan de tijd die we hier gespendeerd hebben. Kijk snel naar de foto’s en droom ook even weg naar een tropische bestemming…

Perhentian eiland

Perhentian eiland

Perhentian eiland

Perhentian eiland

Perhentian eiland

Perhentian eiland

Perhentian eiland

Perhentian eiland

Ben jij wel eens naar een tropische bestemming geweest? Zo ja, waar ben jij geweest? Laat het weten in de comments, dat vind ik leuk!

Dit vind je misschien ook leuk:

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *